Oude auto verkopen ? Ontvangt binnen de 5 minuten een Bod

oude auto verkopen

De mogelijkheden

Je hebt beslist dat het tijd is voor een nieuwe auto, je krijgt een bedrijfswagen of die tweede auto hebben jullie niet langer nodig.

Allemaal goede redenen om vaarwel te zeggen aan je oude auto en er een nieuwe eigenaar voor te zoeken.

Dat dit laatste makkelijker gezegd dan gedaan is, weet iedereen die ooit al een auto verkocht. Zeker in het geval van een oude auto is het een hele opgave.

Waar je oude auto verkopen is dan ook een vraag die je toch wel enige tijd zal bezighouden.

Je oude auto zelf verkopen

Een oude auto verkopen in Belgie kan en mag je helemaal zelf doen. Dit is dan ook meteen de eerste mogelijkheid die je hebt.

Via advertenties in lokale krantjes, via een advertentie op je sociale media kanalen of door de verkoop van je auto te delen aan je eigen netwerk, kun je het geluk hebben een koper te vinden.

Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd erg succesvol te zijn. Je netwerk is en blijft beperkt en zeker als het over een oude auto gaat, is het aantal potentiƫle kopers eerder klein.

Het vraagt bovendien ook veel van je tijd en energie.Je moet de verkoop bekend maken, je moet bereikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen van geĆÆnteresseerden

en je moet de nodige tijd uittrekken voor die mensen die de auto willen bezichtigen. na de verkoop volgt dan natuurlijk ook nog de hele administratieve rompslomp.

Het hoeft wellicht niet gezegd te worden dat het zelf verkopen van een auto niet voor iedereen weggelegd is.

oude auto geld waard

Je oude auto verkopen aanbieden op een online platform

online platvorm

Lijkt het je geen goed idee om je oude auto zelf te verkopen, dan kun je beroep doen op de diensten van een online platform. Hier moet je enkel je auto aanmelden en doen de mensen van het platform eigenlijk al het verdere werk voor jou.

Je auto wordt online geplaatst en iedere aangesloten opkoper oude auto’s kan vervolgens een bod uitbrengen. Het enorme voordeel aan deze manier van verkopen, is dat je er zelf zo goed als geen tijd en energie moet aan besteden. Je wordt op de hoogte gebracht van ieder bod en het is dan aan jou om hiermee akkoord te gaan of niet.

Heb je een akkoord, dan komt de opkoper oude auto’s de auto zelf bij je thuis ophalen en regelt hij ook meteen de administratieve overdracht. Omdat deze platformen werken met geregistreerde opkopers ben je er zeker van dat je een goed en betrouwbaar bod krijgt en dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Heb je een oude auto waar je graag vanaf wil? Aan jou de keuze om de verkoop zelf te realiseren of beroep te doen op het uitgebreide netwerk van een online platform.