Auto verkopen tips

1 Step 1
Auto verkopen tips Ontvang gratis een bod
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

uw auto verkopen is gratis

opkoperwagens.be specialist in aankoop en verkoop van auto's

Auto verkopen tips

Net zoals het heel wat zoekwerk en tijd vraagt om een goede, kwalitatieve wagen te kunnen kopen die ook nog eens aan jouw verwachtingen voldoet qua stijl en inrichting, is ook een auto verkopen iets waar je best wat aandacht aan besteedt. Er zijn namelijk heel wat dingen waar je als verkoper rekening mee moet houden, en de beste manier om de verkoopkansen te vergroten is jezelf de volgende vragen te stellen: Hoe wil ik mijn auto verkopen? Waar moet een wagen zoal aan voldoen? Op welke belangrijke details moet ik letten? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord verdienen. De volgende tips kunnen je alleszins helpen om je auto sneller en gemakkelijker te verkopen:

Car maintenance list icon

Laat uw voertuig gratis taxeren

Hulp nodig bij het bepalen van een prijs voor uw auto? Gebruik onze gratis taxatietool om de marktwaarde te achterhalen

Ontvang uw gratis schatting

Ontvang gratis en vrijblijvend een online taxatie.

Maak Snel een afspraak

wij halen uw auto op in gans België met onze gratis ophaaldienst. Anderzijds kunt u uw auto ook inleveren bij ons inleveradres

Auto verkopen tips onderhoud

Onderhoud is belangrijk!

Iedereen houdt van een nieuwe auto die goed rijdt, geen technische defecten vertoont en niet te vergeten: mooi blinkt. Als autoverkoper is het aangeraden om, afhankelijk van de staat van de wagen, voor een onderhoudsbeurt te zorgen. Kopers vinden het immers belangrijk dat hun nieuwgezochte auto meteen gebruikt kan worden en dat er dus geen extra kosten aan zijn.

 

over ons

Opkoperwagens, uw specialist in aankoop en verkoop van alle wagens. Uw Auto verkopen? opkoperwagens.be is het adres om uw auto zo snel mogelijk aan de beste prijs te verkopen.

De nodige autopapieren

Een auto verkopen vraagt naast onderhoud ook het kentekenbewijs, dat bestaat uit

– Deel 1A (voertuigbewijs) met informatie zoals model, kenteken, merk, brandstof,..
– Deel 1B (tenaamstellingsbewijs) met informatie over de eigenaar: naam, adres, geboortedatum
– Deel 2 (overschrijvingsbewijs) waarmee je de auto kunt overschrijven op een andere naam.

Bij de overschrijving van je wagen is dus zowel een overschrijvingsbewijs als een tenaamstellingsbewijs nodig. Deze laatste wordt gevrijwaard en er wordt een nieuwe afgegeven met de naam van de koper.

Breng de vloeistoffen op peil

Het peil van de autovloeistoffen is een goede referentie om een idee te hebben van hoe het met het onderhoud van de wagen gesteld is. Je kan alle plaatsen in je auto waar vloeistof in moet meestal herkennen aan een geel kenteken dat erbij geplaatst is. Controleer volgende vloeistoffen :

– koelvloeistof
– remvloeistof
– ruitenwissecrvloeistof
– stuurbekrachtigingsvloeistof
– motorolievloeistof (enkel bij een koude motor controleren!)

Auto verkopen tips motorkap schoonmaken

De motorkap schoonmaken

Een niet onbelangrijk onderdeel van een wagen is de motorkap: niet enkel de motor op zich maar ook de kap spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van de wagen. Om je verkoopkansen te verhogen is het daarom aangeraden de motorkap van een grondige poetsbeurt te voorzien.

Vooral onder de motorkap bij de ruitenwisserarmen, waar de ventilatie-openingen zitten, komen vaak boombladeren en vuil terecht: door deze schoon te maken verbeter je de ventilatie in de auto en ziet de wagen er netter uit. Ook de motoroliedop is een check-up waard, aangezien zich daar zogenaamde ‘sludge’ kan ophopen – een mengeling van olie en condenswater. Kopers willen vaak al gauw minder betalen als deze kleine details niet in orde zijn.

Leg de nadruk op de sterke punten

Kopers zien vaak de negatieve dingen als ze een wagen kopen, maar juist daarom is het belangrijk dat je bij de verkoop van je wagen de positieve punten aanhaalt en daar ook bij blijft. Een rondleiding om de koper van de kwaliteiten van je wagen te overtuigen is dus altijd een goed idee.
Als de koper nog niet zeker is kan je altijd een proefrit voorstellen: zo ondervindt de persoon in kwestie zelf hoe goed de auto rijdt, wat er nog aan scheelt, enzovoort. Ook heel belangrijk bij de verkoop is dat je een prijs vastlegt en daar zo min mogelijk van afwijkt.

© 2016 Opkoperwagens.be Wij kopen uw auto voor de beste prijs! | Privacy BeleidAlgemene Voorwaarden